Bandet

Eevalotta Matikainen – bas

Bandets basist och ledare Eevalotta Matikainen är ursprungligen hemma från Hyrynsalmi i Kainuu. Sedan år 2000 har hon bott i Karleby och fungerar idag som aktiv freelance musiker med elbas och kontrabas som instrument. I Soul What? förverkligar Eevalotta sin dröm; att spela och göra musik som är nära hjärtat tillsammans med skickliga musiker. Eevalotta är utexaminerad instrumentlärare i elbas från Mellersta-Österbottens Yrkeshögskola och undervisar bl.a. på Konservatoriet (Kainuun Ammattiopisto) i Kajana. Eevalotta har ett eget företag, ELive Music som också handhar alla praktiska arrangemang för Soul What? Feat. Joonatan Rautio.

Instrument: Fender Jazzbass ’73, Fender Precisionbass ’66, Rubner-kontrabas ’85, Ampeg V4-head (70s), Ampeg V2-head (’73-75) & Ampeg 2×10, AER Bass Cube2

Joonatan Rautio – saxofon

Joonatan Rautio är en av landets mest uppskattade jazzmusiker och han representerar den internationella eliten inom sitt eget instrument. Till Soul What? för han med sig en ny växel till soloimprovisationerna utifrån den breda kunskap han har om jazztraditionen, samt genom sitt energiska och fartfyllda sätt att spela saxofon. Joonatan utmanar musikerna i Soul What? till en kapplöpning som gör att bandet accelererar ytterligare och kommer in i farliga situationer!

www.joonatanrautio.com

Mikael Svarvar – sång och keyboards

Sångare och keyboardist i Soul What?, Mikael Svarvar, har över 25 års erfarenhet som musiker speciellt inom soul- och amerikansk gospelmusik. Mikael har en djup och mångsidig sångröst och tolkar sångtexter med äkta känsla. Svarvar är en mycket anlitad freelance musiker inom Svenskfinlands musikerkretsar och har bl.a. jobbat som arrangör och musiker på Yle FST5 musikprogram. Förutom att han är eftertraktad freelance pianist och sångare, har han gett ut tre egna Cd-skivor med egen musik. Mikael är utexaminerad musikmagister från Musikhögskolan i Piteå och undervisar på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad.

Instrument: Mikael använder live bl.a. Wurlitzer elpiano och Flygel/Piano

Martin Söderbacka – gitarr och sång

Ljudbilder som jazzgitarr tillsammans med gitarreffekter skapar tar gitarrist Martin Söderbacka med sig till Soul What?. Låtskrivandet för Soul What? gör Martin tillsammans med Eevalotta Matikainen. Söderbacka är Finlandsvensk freelance musiker som bor i Karleby. Han är utexaminerad musikpedagog från Yrkeshögskolan Novia och jobbar på företaget ELive Music tillsammans med Eevalotta Matikainen.

Instrument: Gibson ES125TDC & ES125, Gibson LG-0, Gibson Les Paul Studio, ’64 Fender Super Reverb Amp, ’65 Fender Vibro Champ Amp, gitarreffekter av olika tillverkare.

Toni Porthén – trummor

I Soul What? spelas trummorna av en extremt innovativ och explosiv virtuos, Toni Porthén, som är hemma från Karleby. Genom sitt personliga och innovation sätt att spela trummor bidrar Porthén med ett energiskt, roligt och överraskande element i samspelet med de andra i gruppen. Toni har blivit en bekant trummis inom Finlands jazzscen i och med band som: Nassaun Fasaani, MP4 och Lenni-Kalle Taipale Group. Porthén har jobbat med många av topp musiker från Finland och är för den stora publiken ut i världen känd för sitt energiska trummande med bl.a. Redramas och Anna Abreus liveband. Porthén är utexaminerad musikmagister från Sibelius-Akademin och har undervisat såväl unga som blivande yrkesmusiker på flera musikläroanstalter i Finland.

Instrument: Yamaha trummor

Share This