Yhtye

Eevalotta Matikainen – basso, yhtyeen johtaminen

Yhtyeen basisti ja johtaja, Eevalotta Matikainen, on kotoisin Kainuusta, Hyrynsalmelta. Vuodesta 2000 lähtien hän on asunut Kokkolassa ja toimii aktiivisesti freelancer-basistina niin kontra- kuin sähköbassonkin kanssa. Soul What?-yhtyeen kautta Eevalotta saa toteuttaa unelmaansa soittaa ja säveltää hienojen muusikkojen kanssa sydäntään lähellä olevaa musiikkia. Eevalotta on valmistunut bassonsoiton opettajaksi Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulusta ja opettaa nykyisin mm. Kainuun Ammattiopiston Konservatoriossa Kajaanissa. Eevalotalla on oma yritys, ELive Music, jonka kautta myös Soul What?-yhtyeen käytännön järjestelyt kulkevat.

Soittimet: Fender Jazzbass ’73, Fender Precisionbass ’66, Rubner-kontrabasso ’85, Ampeg V4-nuppi (70s), Ampeg V2-nuppi (’73-75), Ampeg 2×10 Kaappi, AER Bass Cube2-vahvistin

Joonatan Rautio – saksofonit

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Soul What? yhtyeeseen hän tuo vahvan jazztradition tuntemuksensa pohjalta uutta särmää sekä improvisaatioihin lisää vauhtia ja yllätyksellisyyttä. Joonatan haastaa kanssa soittajiaan kilpa-ajoon, jonka johdosta Soul What? löytää uusille teille ja kiihdyttää menoaan entisestään. Joonatan on esiintynyt lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, joista mainittakoon esim. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke.

www.joonatanrautio.com

Mikael Svarvar – laulu ja piano

Laulajana ja kosketinsoittajana Soul What?:ssa toimii Mikael Svarvar, jolla on 25 vuoden kokemus erityisesti soulin ja amerikkalaisen gospelin parista pianistina ja laulajana. Mikael on upea ääninen, koskettava tulkitsija ja eritoten suomenruotsalaisissa piireissä työllistetty muusikko on nähty mm. Ylen FST5 musiikkiohjelmissa sovittajana ja muusikkona. Freelancer töiden lisäksi Mikael on julkaissut 3 omaa Soul-levyä. Piteån musiikkikorkeakoulusta valmistunut musiikkimaisteri opettaa Yrkeshögskolan Novialla, Pietarsaaressa.

Soittimet: Wurlitzer 70s, Fender Twin Reverb 70s . Lisäksi Mikael käyttää keikoilla Flyygeliä aina kun siihen on mahdollisuus.

 Martin Söderbacka – kitara ja laulu

 

Jazzkitaran sekä kitara-efektilaitteiden monipuoliset äänimaailmat yhtyeeseen tuo Martin Söderbacka, joka lisäksi yhdessä Eevalotta Matikaisen kanssa säveltää Soul What? yhtyeen kappaleet. Kokkolassa asuva suomenruotsalainen muusikko on valmistunut musiikkipedagogi Yrkeshögskolan Novialta, toimii kitaransoiton opettajana ja työskentelee yrityksessä ELive Music, yhdessä Eevalotan kanssa. Soul What?in lisäksi kaksikko soittavat yhdessä yhtyeessä Söderbacka-Matikainen Duo.

 

Soittimet: Gibson ES125TDC & ES125, Gibson Les Paul Studio, Gibson LG-0, ’64 Fender Super Reverb Amp, ’65 Fender Vibro Champ Amp, efektilaitteet eri valmistajilta.

 

Toni Porthén – rummut

Rumpuja yhtyeessä soittaa erittäin kekseliäs ja räjähtävän virtuoottinen kokkolalaislähtöinen muusikko, Toni Porthén, joka luo persoonallisilla kompeillaan hauskan, yllättävän ja energisen temmellyskentän kanssa soittajilleen. Toni tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä, kuten mm. Nassaun Fasaanista, MP4:sta sekä Lenni-Kalle Taipale Group:sta. Suuremmalle yleisölle hän on tullut tunnetuksi muun muuassa Redraman, Anna Abreun ja Arttu Wiskarin livebändeistä. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Musiikin maisteri Toni Porthén on opettanut niin ammattiopiskelijoita kuin nuorempiakin rumpaleita useissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Tällä hetkellä hän toimii opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla Kokkolassa.

Soittimet: Yamaha rummut

Share This